top of page

Volume


Er zijn verschillende manieren om het haar meer volume te geven, afhankelijk van de lengte en textuur van je haar. In dit artikel zal ik je meer vertellen over de verschillende technieken en tools die je kunt gebruiken om volume aan een kapsel te geven.


Kort haar:

 1. Föhnen: Föhnen is een basis manier om volume aan kort haar toe te voegen. Gebruik een ronde borstel om het haar te polijsten en draaidend volume te geven terwijl je het droogt. Hierdoor ontstaat er volume aan de wortels. Houd de föhn op afstand van het haar en de hoofdhuid. Gebruik een verstevigingsproduct met heatprotector.

 2. Touperen: Touperen is een techniek waarbij je het haar op de hoofdhuid tegenkamt om het volume te vergroten. Gebruik een fijne kam om het haar aan de wortels op te tillen en voorzichtig in de tegenovergestelde richting te kammen. Gebruik evt een volume poeder op de wortels.

 3. Krullen: Krullen zijn een andere manier om volume en beweging toe te voegen aan kort haar. Gebruik een krultang of een stijltang om krullen te maken. Gebruik een grove kam om de krullen te stylen tot een volle, volumineuze look. Gebruik altijd een heatprotector. Fixeer met een haarspray voor houdbaarheid.

 4. Krulföhn of Brush 30/40, met deze warme borstels kan je volume en beweging aanbrengen.


Medium tot lang haar:

 1. Laagjes: Laagjes zijn een manier om volume toe te voegen aan medium tot lang haar. Hierdoor wordt het gewicht van het haar verminderd en ontstaat er volume aan de wortels. Het lengteverschil geeft meer beweging aan het haar.

 2. Scrunchen: Scrunchen is een techniek waarbij je het haar samenknijpt en omhoog duwt terwijl het droogt. Dit zorgt voor natuurlijke golven en volume. Dit kan in combinatie met een föhn met diffuser. Gebruik een heatprotector en evt een stylingscreme.

 3. Beach waves: Beach waves zijn een trendy manier om volume en beweging toe te voegen aan medium tot lang haar. Gebruik een zeezoutspray met heatprotector om het haar textuur te geven en krul het haar met een krultang. Kam de krullen met een grove kam uit voor een natuurlijke, volumineuze look. Evt met wat serum op de handen polijst je de punten.

 4. 3D Krul: een techniek waarbij je mooie lijnen en beweging in de krullen maakt. Deze techniek passen we oa toe bij de twee en driedaagse Masterclasses.

 5. Crimper: Een crimptang is een handig hulpmiddel om volume en textuur aan het haar toe te voegen. Om volume te creëren, kun je de tang aan de aanzet van het haar plaatsen en de tang kort dicht te knijpen en te openen. Persoonlijk wil ik het niet zichtbaar hebben de structuur van de tang , daarom kies ik er zelf voor dit niet bij de contouren en het zichthaar toe te passen.

 6. Extensions: door het toevoegen van haar kan je meer volume creëren. Tijdens de twee en driedaagse Masterclass laten we diverse technieken zien. Dit zijn voornamelijk extensions voor een dag. Er is een complete box te koop in de webshop van DZHE.

 7. Met Bijv de babyliss BlueLight Lightning of de Brush 30/40 kan je of een eenvoudige manier volume aanbrengen en tegelijk het haar polijsten.Tools en producten voor het creëren van volume:

 1. Föhn: Gebruik een föhn met blaasmond wanneer je met een ronde borstel werkt, of met een diffuser om het haar te drogen en volume aan de wortels te creëren, het scrunchen.

 2. Ronde borstel: Een ronde borstel is ideaal voor het creëren van volume bij het föhnen. Gebruik een ronde borstel om het haar omhoog te rollen of te draaien terwijl je het droogt. Tijdens de Masterclass Föhnen leer je meerdere technieken.

 3. Krultang: Gebruik een krultang met een grote diameter bijvoorbeeld 25mm of 32mm om grote, volumineuze krullen te maken. Er zijn vele krultechnieken die je kan toepassen. Iedere Masterclass behandelen we andere technieken. Van wave tot 3D krul.

 4. Zeezoutspray: Een zeezoutspray is een product om textuur en volume aan het haar toe te voegen. Spray het product op het haar voordat je het föhnt of krult.

 5. Volume poeder: Volume poeder wordt gebruikt om extra volume en textuur aan het haar toe te voegen. Volume poeder is een optie wanneer je op een eenvoudige manier volume en textuur aan een kapsel wil toe voegen. Strooi een kleine hoeveelheid van het volume poeder gelijkmatig over de wortels/aanzet van het haar. Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, anders kan het haar er mat en dof uitzien. Geschikt voor de kruin, lok of waar volume en stevigheid gewenst is.

 6. Crimptang: Het is belangrijk om de tang voorzichtig te gebruiken en niet te lang op dezelfde plek te houden om schade aan het haar te voorkomen. Gebruik een heatprotector.

 7. Grove kam, met een grove kam kan je het haar richting geven en uitwerken.

 8. Extensions zoals clips, wefts etc. Deze kan je aan je klant verhuren of verkopen. In een volgend blog gaan we hier dieper op in.

 9. Glansspray, een product waar je zoveel kanten mee op kan. Het geeft de ultieme shine aan de perfect afgewerkte look.

 10. Brush 30/40

 11. Babyliss Blue LightningEr zijn verschillende technieken en tools die je kunt gebruiken om volume toe te voegen aan het haar.

Pas je technieken, tools en producten aan, aan je klant.

Het is belangrijk dat je weet met welke producten je werkt, wat zijn de eigenschappen van deze producten, hoe pas je ze toe.

Je zal zelf je eigen weg en werkwijze vinden gebaseerd op je ervaring en kennis.

Heb je onvoeldoende kennis over de producten waar je mee werkt? Ga je er dan echt in verdiepen, vraag je vertegenwoordiger om educatie mogelijkheden.

In de studio van DZHE kan je diverse producten en tools gebruiken zodat je kan ervaren wat voor jou werkt.


We werken oa met de tools van:

Lumiss

Ultron

MaxPro

Diva

Chi

Babyliss

Brush

Kyone

Olivia Garden


DZHE geeft productonafhankelijke trainingen. Wel hebben onze educators hun persoonlijke voorkeuren.


DZHE bied de Masterclass Föhnen , welke je een master in het föhnen maakt.


Voor basis technieken, touperen , krullen etc adviseer ik je te kijken naar de 2


Heb je vragen of opmerking naar aanleiding van dit artikel?

Laat het weten, input wordt gewaardeerd.


Groeten Bianca

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page