top of page

Water : H2O

Water drinken heeft verschillende voordelen voor zowel je lichaam als je haar. Hier zijn enkele voordelen van water drinken voor je huid en haar:

 1. Hydratatie van de huid: Voldoende water drinken is essentieel voor een gehydrateerde huid. Het helpt de huidcellen om voldoende vocht vast te houden, waardoor je huid er gezond, stralend en soepel uitziet.

 2. Vermindering van rimpels en fijne lijntjes: Door gehydrateerd te blijven, kan water helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. Een goed gehydrateerde huid ziet er vaak jonger en steviger uit.

 3. Verheldering van de teint: Water helpt bij het verwijderen van giftige stoffen uit je lichaam, wat kan leiden tot een helderdere teint. Voldoende hydratatie kan ook helpen bij het verminderen van huidproblemen zoals acne en puistjes.

 4. Gezond haar: Water is ook belangrijk voor de gezondheid van je haar. Het drinken van voldoende water houdt je haar gehydrateerd, waardoor het er glanzend, sterk en gezond uitziet. Het kan ook helpen bij het voorkomen van droge, jeukende hoofdhuid en roos.

 5. Stimulatie van haargroei: Een goede hydratatie bevordert de bloedcirculatie, ook naar de haarzakjes. Dit kan de haargroei stimuleren en helpen bij het behouden van een gezonde haardos.

Water drinken alleen, kan niet alle haar- en huidproblemen oplossen. Het is ook van belang om naar je eetgewoonte te kijken. Daarnaast is rust een toverwoord voor ons lijf. Door voldoende rust te nemen, juiste eet en drinkgewoonte en een goede haar- en huidverzorgingsroutine te hebben zal je haar en huid eerder stralen.


Hard of zacht water?


De hardheid van water kan van invloed zijn op de kwaliteit van je haar en huid. De hardheid van water verwijst naar de aanwezigheid van mineralen zoals calcium en magnesium.

 1. Haar: Hard water kan de natuurlijke oliën en eiwitten in je haar verstoren, waardoor het droog, broos en futloos kan worden. Het kan ook leiden tot een ophoping van mineralen op het haar, waardoor het er dof en levenloos uitziet. Daarnaast kan hard water ervoor zorgen dat haarproducten zoals shampoos en conditioners minder effectief zijn, omdat ze minder goed kunnen schuimen en uitspoelen.

 2. Huid: Hard water kan de natuurlijke oliën op je huid strippen, waardoor het uitdroogt en gevoelig wordt. Dit kan leiden tot irritatie, jeuk, roodheid en zelfs eczeem. Daarnaast kunnen de mineralen in hard water zich op de huid ophopen en poriën verstoppen, wat kan resulteren in acne-uitbarstingen en een doffe teint.

Het gebruik van zacht water (water met een lage concentratie mineralen) kan helpen om deze problemen te verminderen. Dit kan worden bereikt door het installeren van een waterontharder of door het gebruik van haar- en huidverzorgingsproducten die speciaal zijn geformuleerd om de effecten van hard water tegen te gaan.

Als je geen toegang hebt tot zacht water, zijn er enkele stappen die je kunt nemen om de negatieve effecten van hard water te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van verzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor hard water, zoals moisturizers en conditioners die hydraterende ingrediënten bevatten. Daarnaast is het belangrijk om je huid en haar regelmatig te hydrateren en een goede haar- en huidverzorgingsroutine te volgen om de schadelijke effecten van hard water te compenseren.


In Nederland varieert de hardheid van het water van regio tot regio. Over het algemeen kan gesteld worden dat het water in bepaalde gebieden van Nederland harder is dan in andere gebieden. Er zijn echter geen specifieke regio's in Nederland waar het water consistent het hardst is.

Over het algemeen wordt het water in het zuiden van Nederland vaak als harder beschouwd dan in andere delen van het land. Dit komt doordat er in het zuiden van Nederland vaak kalksteen in de bodem aanwezig is, wat bijdraagt aan de hardheid van het water.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat de waterhardheid kan variëren, zelfs binnen dezelfde regio. Om de exacte hardheid van het water in een specifieke locatie te achterhalen, is het raadzaam om contact op te nemen met het lokale waterleidingbedrijf of een wateranalyse uit te voeren. Op die manier kun je specifieke informatie krijgen over de hardheid van het water in jouw specifieke woongebied in Nederland.


Kraanwater en micellairwater, wat is het verschil?


Je hoort het steeds vaker, miccellairwater, wat is dat nou?

Kraanwater en micellairwater zijn beide vloeistoffen die worden gebruikt voor verschillende doeleinden, en ze hebben enkele belangrijke verschillen:


Samenstelling:

 • Kraanwater is gewoon leidingwater dat door waterleidingbedrijven wordt gezuiverd en behandeld om drinkbaar te zijn. Het kan nog steeds sporen van mineralen, chloor en andere onzuiverheden bevatten, afhankelijk van de locatie en de kwaliteit van het water.

 • Micellair water daarentegen is een speciaal samengestelde reinigingsoplossing die bestaat uit water en micellen. Micellen zijn kleine deeltjes die vet en vuil aantrekken en oplossen. Micellair water bevat vaak ook andere ingrediënten, zoals hydraterende stoffen en milde reinigingsmiddelen.

Gebruik:

 • Kraanwater wordt voornamelijk gebruikt voor drinken, koken en algemene huishoudelijke taken, zoals schoonmaken.

 • Micellair water daarentegen wordt voornamelijk gebruikt als een gezichtsreiniger en make-up remover. Het wordt vaak gebruikt om onzuiverheden, make-up en overtollige olie van de huid te verwijderen zonder dat er water nodig is. Het is populair vanwege zijn zachte formule die geschikt is voor verschillende huidtypes, inclusief de gevoelige huid.

Reinigingskracht:

 • Kraanwater op zichzelf kan enige reinigende werking hebben, maar het kan moeite hebben om hardnekkige make-up en vuil volledig te verwijderen. Het kan ook de huid uitdrogen, vooral bij frequent gebruik.

 • Micellair water daarentegen staat bekend om zijn efficiënte reinigende eigenschappen. De micellen in het water trekken onzuiverheden en make-up aan, zodat ze gemakkelijk van de huid kunnen worden verwijderd. Het laat de huid meestal schoon en gehydrateerd achter, zonder dat er naspoelen met water nodig is.

In het kort is kraanwater een algemene bron van drinkwater en wordt het gebruikt voor verschillende doeleinde, om te koken, drinken, huishouden, lichaamsverzorging en reiniging. Micellair water is daarentegen speciaal ontworpen als een zachte en effectieve reiniger voor het gezicht, met name voor het verwijderen van make-up en onzuiverheden.


H2O vs H2O2


H2O is de chemische formule voor water. Het vertegenwoordigt de samenstelling van watermoleculen, waarbij "H" staat voor waterstof en "O" voor zuurstof. Water bestaat uit twee waterstofatomen die zijn gebonden aan een zuurstofatoom, vandaar de formule H2O. Deze bindingen tussen de atomen vormen watermoleculen, die essentieel zijn voor het ondersteunen van het leven op aarde.


H2O2 is de chemische formule voor waterstofperoxide. Het is een chemische stof die bestaat uit twee waterstofatomen (H) en twee zuurstofatomen (O). Waterstofperoxide is een heldere vloeistof die een extra zuurstofatoom bevat ten opzichte van water (H2O). Dit extra zuurstofatoom maakt waterstofperoxide reactiever en krachtiger als oxidatiemiddel dan water.
5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page