top of page

5 Tips voor Haarverzorging en -bescherming tijdens de Zomerzon die jij je klanten kan geven.


De zomerzon ik hou ervan. Maar let op, het kan ook schadelijk zijn voor ons haar. Het is belangrijk om extra zorg en bescherming te bieden om ons haar gezond en stralend te houden tijdens de warme zomerdagen. In deze post delen we vijf essentiële tips voor haarverzorging en -bescherming tijdens de zomerzon waarmee je klant kan adviseren.

  1. Hydratatie is de sleutel: De zomerse hitte kan ons haar uitdrogen, dus hydratatie is essentieel. Gebruik een vochtinbrengende shampoo en conditioner om het haar gehydrateerd te houden. Daarnaast kan het wekelijks aanbrengen van een diep conditionerend haarmasker helpen om het vochtgehalte te herstellen en de glans te verbeteren. Adviseer je klant, weet welke producten uit je assortiment hierbij aansluiten. Drink zelf ook voldoende water.

  2. Bescherm tegen UV-stralen: Net zoals onze huid, kan ons haar beschadigd raken door schadelijke UV-stralen. Gebruik haarproducten met UV-bescherming of draag een hoed of sjaal om je haar te beschermen tegen direct zonlicht. Dit helpt om kleurvervaging, droogheid en broosheid te voorkomen. Wie weet kan je als service leuke, hoeden of petten aanbieden in je salon. Zo genereer je extra inkomen. Je klant zal dit waarderen.

  3. Vermijd overmatige hitte: Stylingtools zoals föhns, stijltangen en krultangen genereren extra hitte, wat het haar kan beschadigen, vooral tijdens de zomermaanden. Probeer het gebruik van deze tools te beperken en geef de voorkeur aan natuurlijke stylingmethoden. Laat je haar ook zoveel mogelijk aan de lucht drogen in plaats van een föhn te gebruiken. Wanneer je klant toch een hittetool wilt gebruiken, adviseer dan de juiste producten. Hiermee boost je je verkoop. Maar ook geef je je klant een waardevol advies.

  4. Bescherming in het water: Of je nu naar het zwembad gaat of naar het strand, het is belangrijk om je haar te beschermen tegen de schadelijke effecten van chloor en zout water. Adviser je klant haar haar voor het zwemmen goed uit te spoelen en gebruik een leave-in conditioner om een barrière te creëren tussen het haar en het water. Na het zwemmen adviseren opnieuw te spoelen. Adviseer je klant na het spoelen het grondig te hydrateren. Dit is het momente om je klant te laten zien welke mooie producten je in huis hebt.

  5. Bescherm je haar 's nachts: Tijdens de zomer is het belangrijk om ook 's nachts je haar te beschermen. Kies voor zijden of satijnen kussenslopen in plaats van katoenen slopen. Deze materialen creëren minder wrijving en voorkomen dat het haar in de war raakt of beschadigd raakt tijdens het slapen.Tijdens de zomerzon is het cruciaal om onze haarverzorging en -bescherming serieus te nemen. Hydrateer het haar goed, bescherm het tegen UV-stralen, vermijd overmatige hitte en bescherm het tegen chloor en zout water. Daarnaast is voorzichtigheid geboden bij gekleurd haar. Door deze vijf tips met je klant te delen, kunnen we allemaal genieten van de zomerse dagen zonder zorgen over beschadigd haar.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page